Română

Invitaţii



La 27 august 2021 se împlinesc 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, eveniment important pentru destinul populației din noua formațiune statală apărută pe harta politică a lumii contemporane, care i-a modificat în mare măsură coordonatele vieții politice, social-economice și culturale, plasând-o într-un context geopolitic esențial diferit de cel care a funcționat în perioada sovietică.

Dorind să oferim societății politice și celei civile – marelui public în ansamblu - o analiză obiectivă a căii parcurse în cei 30 de ani de independență, cu indiscutabile realizări pe plan intern și extern, dar și cu tot atâtea eșecuri, erori și deziluzii, Institutul de Istorie al MECC, în comun cu Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice și Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu”, organizează în data de 27 august 2021, conferința științifică cu genericul „Republica Moldova la trei decenii de la proclamarea independenței de stat”, consacrată acestui eveniment important.

Urmărind să conferim un înalt nivel științific al dezbaterilor din cadrul conferinței, invităm specialiști cu preocupări în domeniu să transmită pe adresa Comitetului organizatoric, până la data de 15 august 2021, titlurile și rezumatele comunicărilor, conform rigorilor stipulate în Anexă.

Comitetul organizatoric:

Dr. hab. Nicolae Enciu Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Dr. conf. univ. Virgiliu Bîrlădeanu Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

ANEXĂ

Condiții de prezentare și tehnoredactare a rezumatelor:

Pentru ca Programul conferinței sa aibă un caracter unitar, aparatul științific va respecta următoarele cerințe:

  1. Rezumatul  va fi redactat în limba romană/engleză/franceză/italiană/ ucraineană sau rusă, în document Word, folosind fontul TNR 12.
  2. Volumul rezumatului va avea 2000-2200 de semne.
  3. Paragraf/spaţiere - 1 rând, opţiunea Justify; margini: sus, jos, stânga, dreapta - 2 cm.
  4. Titlul comunicării: TNR 12, majuscule, centrat, Bold.
  5. Numele autorului, inclusiv titlul ştiinţific şi instituţia: TNR 12, centrat, Bold, la două rânduri de titlu.

Comitetul organizatoric

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC