Română

Evenimente


La 22 decembrie 2015, în Sala de conferințe a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală s-a desfășurat ședința Consiliului Științific a Institutului de Istorie al AŞM privind audierea Rapoartelor de activitate științifică pentru anul 2015. Din partea AŞM la întrunire a asistat dna dr. Natalia Procop, secretar ştiinţific al Secţiei de Ştiinţe Umanistice şi Arte.

Agenda şedinţei, la care a participat întregul colectiv al Institutului, a inclus, în prima sa parte, audierea rapoartelor de dare de seamă despre activitatea științifică şi reuşitele după primul an de executare, în cadrul proiectelor instituționale. Acestea au fost prezentate de directorii de proiect: academician Andrei EȘANU, conf. dr. Gheorghe NEGRU, conf. dr. hab. Nicolae ENCIU, conf. dr. hab. Ana PASCARU, conf. dr. hab. Gheorghe COJOCARU.

În cea de-a doua parte a şedinţei au fost prezentate rapoarte de dare de seamă despre activitatea științifică în cadrul proiectelor tinerilor cercetători, aflate la diferite etape de executare, de către directorii respectivelor dr. Andrei EMILCIUC, conf. dr. Sergiu BACALOV, dr. Marius TĂRÎȚĂ, dr. Mariana ȚÂBULAC. De asemenea dna conf. dr. Silvia CORLĂTEANU a prezentat raportul de dare de seamă despre activitatea științifică în cadrul proiectului bilateral al II al AȘM cu ISSM-CNR Italia.

În final, au prezentat dări de seamă: conf.dr. Constantin Ungureanu, secretar-responsabil al Revistei de Istorie a Moldovei, - privitor la activitatea editorială în cadrul institutului, dr.hab. Ion Chirtoagă, secretar ştiinţific al Seminarul Ştiinţific de profil din cadrul institutului, - privitor la susţinea tezelor de doctorat în cadrul instituţiei, dna Vera Papuc, contabil-şef, - privitor la problemele de finanţare a activităţilor preconizate în cadrul proiectelor ce se derulează în instituţie.

Ca urmare a celor relatate de raportori s-a concluzionat că activităţile planificate au fost realizate cu succes, însă diseminarea rezultatelor este întârziată de greutăţile ce ţin de finanţare, care împiedică apariţia volumelor elaborate de cercetătorii institutului.

RSS
Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC