Română

Evenimente

Institutul de Istorie al USM, în parteneriat cu Asociația Istoricilor din R. Moldova „Alexandru Moșanu”, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, invită comunitatea istoricilor, dar și pe toți cei pasionați de știința istoriei la festivitățile organizate de Ziua profesională a Istoricului, în data de 18 iunie 2024.

Astfel, începând cu ora 8:30, la Cimitirul Central, va avea loc slujba de pomenire la mormântul prof. Alexandru Moșanu și depunere de flori la mormintele profesorilor de istorie.

La ora 9:30, reprezentanții Asociației Istoricilor din R. Moldova „Alexandru Moșanu” vor depune flori la bustul istoricului Nicolae Iorga din capitală.

ȘEDINȚA FESTIVĂ consacrată sărbătorii profesionale „Ziua Istoricului” va începe la ora 10:00, în Sala Albastră a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

În debutul ședinței, secretarul de stat al Ministerul Educației și Cercetării, Adriana CAZACU, rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV, vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, mem. cor. Ion HADÂRCĂ, directorul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, prof. univ. dr. hab. Eugen SAVA, directorul Institutului de Istorie, dr. hab. Gheorghe COJOCARU, mem. cor. al AȘM și membru de onoare al Academiei Române și alți reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, instituțiilor publice etc. vor adresa mesaje de salut în fața celor prezenți.

Totodată, președintele Asociației Istoricilor din R. Moldova „Alexandru Moșanu”, prof. univ. dr. hab. Anatol PETRENCU, va ține un discurs cu prilejul împlinirii a 35 de ani de activitate a Asociației.

Evenimentul se va încheia cu un moment artistic oferit de elevii Școlii de Arte „Alexei Stârcea”.

La eveniment sunt invitați toți cei interesați.

RSS
  • Video
  • Chestionar

Cum apreciaţi pagina web a institutului?

Institutul de Istorie, str. Academiei 3/2, MD2028, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022 738400 | e-mail: institut.istorie@gmail.com
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC