RomânăEnglish
Institutul de Istorie (MEC) organizează la 23 noiembrie 2021, cu începere de la ora 10.00 Conferința științifică „100 de ani de la Conferința sovieto-română de la Varșovia (1921)”.

Invitaţie-program:


Read more...

Ambasada Republicii Moldova în Polonia, Institutul de Istorie MEC, Universitatea Cardinal Stefan Wyszynski din Varşovia – Polonia organizează la 26 noiembrie 2021 Conferinţa ştiinţifică internaţională „Polonia şi Moldova din istoria unei vecinătăţi multiseculare”.

Invitaţie-program:

Read more...


Colectivul Institutului de Istorie al Ministerului Educației și Cercetării a aflat cu profund regret despre trecerea prematură, la numai 71 de ani, la cele veșnice a reputatului istoric Mihai Retegan.

Născut în 1950, Mihai Retegan este absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București (1974), cu studii doctorale încheiate în 1993 prin acordarea titlului de Doctor în istorie. Și-a început activitatea ca cercetător științific la Institutul de istorie militară până în 1995, când a devenit profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București. A ținut cursuri universitare de mare interes și rezonanță, materializate în studii și lucrări științifice, inclusiv: Politica externă a României în perioada interbelică; Politica militară a României 1920-1947; România și crizele comunismului (1953-1989) ș.a.

Read more...

RSS


Publicată de Institutul de Istorie pe Miercuri, 10 februarie 2021LA CE AJUTĂ ISTORIA

Retorică întrebare și sigur fără rost!

Trăind fără Istorie rămâi în viață prost...

Cunoașterea trecutului nu este o plăcere -

Ea este o avere, pe care viața-ți cere

Să o cunoști... pentru a fi mai sus de alte mamifere!

Vlad MISCHEVCA